Årets entreprenør på Østlandet 2014

Skrevet den 14. oktober 2014

I konkurranse med over 1400 aktuelle kandidater vant Lars Loe Østlandsfinalen av verdens største vekstskaperprogram. Juryen mente at Lars Loe med sitt engasjement for de ansatte, bedriften og faget var en verdig vinner av EY Entrepreneur Of The Year 2014, region Øst.
 

EY (Ernst & Young) kårer hvert år Norges fremste vekstskaper. I oktober gjennomføres seks regionale finaler og som vinner av region Øst går Lars Kristoffer Loe nå videre til den nasjonale finalen i Oslo der landets beste vekstskapere skal kåres tirsdag 25. november. Den nasjonale vinneren representerer deretter Norge i den internasjonale finalen i Monaco neste sommer. Der skal det kåres en internasjonal vinner blant de fremste vekstskaperne fra over 60 nasjoner.


Under mandagens kåring presenterte den uavhengige juryen sin begrunnelse for valget av Loe: «Vekstskaperen har gjennom tett involvering i drift og strategisk viktige beslutninger oppnådd sterk vekst over flere år. Virksomheten er markedsledende på Østlandet og er leverandør til flere av landets største prosjekter i sin bransje. En kritisk suksessfaktor har vært fagkompetanse kombinert med vilje til kontinuerlig utvikling av virksomheten.»


Loe er i dag en av de største leverandørene av prefabrikkerte betongkonstruksjoner på Østlandet. Konsernet er organisert med to heleide driftsselskaper for elementproduksjon og rørproduksjon – Loe Betongelementer AS og Loe Rørprodukter AS. Videre driver konsernet med utvikling av næringseiendom gjennom Loe Utvikling AS hvor Loe Holding AS er majoritetsaksjonær. Selskapet er leverandør til en rekke av landets største infrastrukturprosjekter som bygging av E6 Dovrebanen og store eiendomsprosjekter som Fornebuporten.

Les hele artikkelen om nominering og begrunnelsen for valget her.