Årets betongworkshop for arkitekturstudentene ved AHO

Skrevet den 11. november 2016

 «Fra idé til konkretisering»

Også i år har Loe Betongelementer AS hatt gleden av å stille opp for studenter fra AHO (Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo) i forbindelse med «Årets betongworkshop 2016». Workshopen er blitt en tradisjonsrik begivenhet ved AHO i samarbeid med «Bygg uten grenser» og betongbransjen i Norge.

Fra tirsdag, 11. oktober til fredag, 14. oktober hadde vi 9 studenter på besøk som ble tatt vel vare på. I våre produksjonslokaler på Steinberg hadde de mulighet å lære om bedriftens mulighet for prefabrikkerte betongelementer samt at de kunne jobbe med årets oppgave som er kalt «20 romlige forbindelser».

Studentene har støpt betongdeler med høyde 0,4-1,0 m som skal fungere som nederste del av en sammenkoblet konstruksjon i skolens byggehall. De jobbet i grupper á tre studenter som prosjekterte og støpte «betongfundamenter» som deretter ble sammenkoblet med «nabogruppa». Denne grunnkonstruksjonen var basis for en lettere trekonstruksjon som ble bygd i etterkant av betongworkshopen.

 

Her er noen bilder av studentene som har vært hos oss i år samt deres studentarbeidene:

Mie B Smedstad, Marius Erikstad, Ole-Morten Birkeland, Elias Joelson, Frida Nilsen, Tu Uyen Phan-Nguyen, Julian Riise, Emilie Swanstrøm og Margrete Sandsmark

 

For oss i Loe Betongelementer AS er dette årlige besøket av studenter en viktig, og positiv hendelse - der alle parter lærer mye.

For å lese mer om arrangementet - klikk her.