Lørenskog videregående skole

Skrevet den 14. mars 2017

 

Lørenskog videregående skole som ble etablert i 1974 har fått sitt etterlengtede tilbygg med kjøkken, kantine og auditorium. Nybygget etablerer skolens ny hovedadkomst med inngangstorg sentralt i skoleanlegget, og knytter sammen eksisterende og frittstående skolebygg.

På grunn av nærheten til Akershus Universitetssykehus med mye støy fra helikoptertrafikk er det valgt sandwichelementer som produseres etter spesifikasjon enten med mineralull eller polystyren for å oppnå optimalt innendørs lydnivå. Sandwichelementer gir er en bedre lydisolasjon enn lette fasadekonstruksjoner og omtrent samme lydisolasjon som massive betongkonstruksjoner med lik flatevekt. Overflaten av de hvite betongelementene er utført i grafisk betong, dvs. en spesiell membran med ønsket design brukes til produksjon. Denne leveransen av ca. 1.200 kvm grafiske betongelementer til Lørenskog VGS omtales som en av Norges største.

 

Les om prosjektet på bygg-no.

Bilder fra bygg.no